Használható alapanyagok

Használható alapanyagok

Használható alapanyagok:

Gyümölcsök:

  • citrom,
  • lime,
  • fehér grapefruit,
  • gránátalma.


Zsiradék:

  • Kacsa-, liba-, sertészsír.


Zöldségek:

  • kukorica,
  • borsó,
  • bab,
  • gomba,
  • répa,
  • fehérrépa,
  • paradicsom,
  • káposztafélék,
  • paprika,
  • salátafélék (fejes-, jég-, stb.),
  • spárga,
  • hagymafélék,
  • csicseriborsó,
  • uborka,
  • cékla,
  • cukkini,
  • rukkola,
  • madársaláta,
  • brokkoli,
  • karalábé,
  • retekfélék,
  • sóska,
  • spenót,
  • padlizsán,
  • patisszon,
  • karfiol,
  • hegyes erőspaprika,
  • chilipaprika.


Húsfélék:

  • csirke,
  • kacsa,
  • sertés,
  • marha, stb.


Halfélék:

  • keszeg,
  • szardínia,
  • süllő,
  • lazac,
  • rákfélék,
  • tintahal,
  • kagylófélék,
  • pisztráng,
  • ponty,
  • sügér, stb.


Késztermékek:

  • sonka,
  • szalonna,
  • kolbász,
  • hurka,
  • disznósajt,
  • tarja,
  • kenőmájas (lehetőleg házi),
  • virsli (lehetőleg házi),
  • tepertő,
  • tepertőkrém,
  • halkrémek (lehetőleg házi),
  • szardínia sós lében,
  • tonhal sós lében,
  • lazacfilé.


Köretnek:

  • rizs,
  • tészta (harmadik hónap után nagyon kis mennyiségben, ronthatja az eredményeket),
  • krumpli (harmadik hónap után nagyon kis mennyiségben, ronthatja az eredményeket).


Fűszerek:

  • babérlevél,
  • kapor,
  • csillagánizs,
  • ánizs,
  • bazsalikom,
  • kamilla,
  • zeller,
  • petrezselyem,
  • fahéj,
  • szegfűszeg,
  • koriander,
  • torma,
  • zsázsa,
  • köménymag,
  • tárkony,
  • snidling,
  • metélőhagyma,
  • majoránna,
  • szerecsendió,
  • fodormenta,
  • oregano,
  • bors (kis mennyiségben használandó, mert megterheli a májat),
  • chilipaprika,
  • rozmaring,
  • zsálya,
  • kakukkfű,
  • sáfrány,
  • gyömbér,
  • darált pirospaprika.


Egyéb:

  • tojás,
  • kenyér mindig pirítva (felkockázva levesben tészta helyett is használható).