MIT JAVASOLT ENNI?
Mit és hogyan javasolt fogyasztani a kúra ideje alatt?
- Zsírral főzzünk, de ne túl zsírosan, így a zsírban oldódó vitaminok jobben felszívódhatnak és biztosíthatjuk az epeürülést. A rántáshoz, dinszteléshez viszont kevés zsírt használjunk, mivel a kisütött zsír nem előnyös.
- Húsféléket minden formában lehet készíteni (sütve, főzve, rántva, párolva).
- Kenyérféléket (rozs-, barna- és félbarna- vagy fehér kenyér) pirítva, de nem megégetve fogyasszunk. (És ne sokat, ne ez legyen a főétel!)
- Szalonnát, sonkát, kolbászt együnk sütve, főzve vagy nyersen.
- A levesekhez a rántást enyhén pirítva, vízzel engedjük fel.
- A salátákat bármely zöldségből készíthetjük, eredeti citrom levével, kevés só és édesítőszer hozzáadásával.
- Az ételeket csak mérsékelten szabad sózni.
- Rizst, kukoricát, borsót, babot köretnek kívánság szerint lehet fogyasztani.
- Levest, főzeléket csak tej, tejtermék, cukor, gyümölcs nélkül készítsünk.
- Krumplit és tésztaféléket csak korlátozott mennyiségben fogyasszunk.
- Rizsből készült tésztákat fogyaszthatunk korlátozás nélkül.
- Gyümölcsök közül citromot, lime-ot (zöldcitromot), fehér grapefruitot korlátozás nélkül, továbbá gránátalmát és kókuszt is fogyaszthatunk.
- Édesítőszerek használhatóak tetszés szerint.
- Folyadékot (víz, ásványvíz, szódavíz, kristályvíz, forrásvíz, tisztított víz, teák cukor nélkül) igyunk bőven.