MIT JAVASOLT ENNI?

Mit és hogyan javasolt fogyasztani a kúra ideje alatt?

  • Zsírral főzzünk, de ne túl zsírosan, így a zsírban oldódó vitaminok jobben felszívódhatnak és biztosíthatjuk az epeürülést. A rántáshoz, dinszteléshez viszont kevés zsírt használjunk, mivel a kisütött zsír nem előnyös.
  • Húsféléket minden formában lehet készíteni (sütve, főzve, rántva, párolva).
  • Kenyérféléket (rozs-, barna- és félbarna- vagy fehér kenyér) pirítva, de nem megégetve fogyasszunk. (És ne sokat, ne ez legyen a főétel!)
  • Szalonnát, sonkát, kolbászt együnk sütve, főzve vagy nyersen.
  • A levesekhez a rántást enyhén pirítva, vízzel engedjük fel.
  • A salátákat bármely zöldségből készíthetjük, eredeti citrom levével, kevés só és édesítőszer hozzáadásával.
  • Az ételeket csak mérsékelten szabad sózni.
  • Rizst, kukoricát, borsót, babot köretnek kívánság szerint lehet fogyasztani.
  • Levest, főzeléket csak tej, tejtermék, cukor, gyümölcs nélkül készítsünk.
  • Krumplit és tésztaféléket csak korlátozott mennyiségben fogyasszunk.
  • Rizsből készült tésztákat fogyaszthatunk korlátozás nélkül.
  • Gyümölcsök közül citromot, lime-ot (zöldcitromot), fehér grapefruitot korlátozás nélkül, továbbá gránátalmát és kókuszt is fogyaszthatunk.
  • Édesítőszerek használhatóak tetszés szerint.
  • Folyadékot (víz, ásványvíz, szódavíz, kristályvíz, forrásvíz, tisztított víz, teák cukor nélkül) igyunk bőven.