Öt számmal kisebb a nadrágja! – Újra csúcsformában a kúrával Tövisné Erika


Negyedik gyermeke születése után nem akartak leolvadni a felesleges kilók Tövisné Venczel Erikáról. A Novajidrányban élő, hernádvécsei óvónő sok mindennel próbálkozott, de egyedül nem ment. Sőt, egyáltalán alig ment, hiszen a lépcsőzés kikészítette, fájt a feje, fulladt és a biciklizés is kín volt számára. Volt! Mert jött a Sinka-ágon, a Komporday-csoportban egy régi ismerős, Tasnádiné Szabó Mónika ajánlata. S ezzel egy karrier is a kezdetét vette, a 17 kilós fogyás mellett.

Nem a kerék volt lapos…
Tavaly év végén a tükörbe nézett a ma már 19, 17 és 6 éves gyermeke mellett akkor éppen hat hónapos kicsinyét dajkáló Tövisné Erika, s azt mondta: „változtatnom kell”! – 90 kiló voltam akkor, de alig tudtam felmenni a lépcsőn, rögtön fulladtam. Mikor a kicsit vittem az óvodába, többször leszálltam a bicikliről, hogy ellenőrizzem a guminyomást, hisz alig haladtunk. De nem volt lapos, csak én nem bírtam tekerni… – mondja ma már mosolyogva.

Út az éjjeli nassolástól
Innen indult világhálós keresésre az abaúji nagycsaládos édesanya, aki felfedezte rég nem látott barátnőjét. A Komporday-csapat ma már Arany HV-ja, Tasnádiné Szabó Mónika kiváló referenciákkal rendelkezett a Reg-Enorról, ami rögtön meggyőzte Erikát. Úgy érezte: itt a segítség! – Egyedül ugyanis nem ment a változtatás. Minél inkább koplalni akartam, annál többet nyitogattam éjszaka a hűtőszekrény ajtaját. Egy tábla csoki már meg se kottyant – meséli.

Az a miskolci Reg-Enor est…
A döntését csak megerősítette a magyar feltaláló, Szabó Sigfrid januári, miskolci előadása, ahová nem egyedül érkezett, hanem négy ismerőse társaságában. Akik ott voltak vele, azok is mind jelentősen fogytak a kúra segítségével, akár húsz kilót is!

Hentes-szemmel – lehetetlen
Itt akkor megtudták, hogy mit lehet enni, s hogyan, miközben számos referencia is segített. Mikor hazament, hentes férje rá is csodálkozott a sajátos étrendre. Akkor még hitetlenkedve kérdezte, a hurka-kolbász-szalonna és zsír (valamint zöldség) nagyarányú fogyasztásával járó étrendről: „ezzel akarsz Te fogyni…”?

Szükséges a sok folyadék is
Az első időszak nem is volt kellemes: még többször fájt a feje, mint annak előtte. Ilyenkor jó, ha van egy tapasztalt szponzor: Mónika egyetlen kérdése megoldotta a problémát: „iszol Te eleget”? Így aztán növelte a bevitt folyadék mennyiségét, s persze a zsírét is, ami az egyik kulcsa a kúrának.

Rágcsálnivaló: sárgarépa, tepertő
Ami pedig az evést illeti: csak az édességgel kellett igazán küzdenie, a többi egyébként is az étrendjük része volt. – Amikor elkapott a „régi nassolhatnék”, sárgarépát rágcsáltam vagy tepertőt. S néhányszor kinyitottam a hűtőajtót, de ezúttal be is zártam! A pirítós, ami pedig kis mennyiségben engedélyezett, helyettesítette a megszokott cukros dolgokat.

17 kilós karcsúsodás
Persze, a kilók is elkezdtek csökkenni. Január közepétől április végéig összesen 17 kilótól szabadult meg! De ez még nem minden. A korábbi, XXXL-es ruhatárát elkezdte elajándékozni, ugyanis már L-es nadrágot hord… Az öt számmal kisebb darabok pedig jót tettek a magabiztosságának, önértékelésének.

Fenntartás, folyamatosan
Bár Erika négy hónapig csinálta szigorú értelemben véve a kúrát, a „fenntartás” azóta is az életüknek a része. – Minden reggel megiszom a 10 ml-t a termékből és továbbra is zsírosan főzök otthon. Nagyon jó látni, hogy azóta sem jöttek vissza a kilók és a centik! S jó érezni azt a plusz energiát, ami nagyon hiányzott korábban – lelkendezik.

Elmondta hát mindenkinek – HV lett
Erika jó tapasztalatait nem is titkolta el, így már januárban 500 ponttal indult az üzletben, hiszen sokan szerették volna vele együtt megélni az átváltozást. Ő is egyre több terméket ismert meg és kezdett használni a Biocom palettájáról, s bár volt némi megtorpanása ötös szinten, a budapesti képzések, melyeket korábban eleve elutasított, átlendítették a holtponton. Így őszre hálózatvezetővé vált, hogy még többeknek segíthessen!

Bizonyíték, nem ígéret!
Tövisné Erika egy mosolygós édesanya, aki most már csinos üzletasszony, és kiváló példa sok fogyni vágyó előtt – Abaújban. Mindig, mindenkinek elmondja, aki kíváncsi rá: – Íme, a bizonyíték, hogy negyven felett, négy gyermek után is lehet jól kinézni, csak akarni kell! Ebben segített nekem a Reg-Enor kúra és a Biocom csapata, amit szívesen felvállalok mindenki előtt!